Senin, 26 November 2012

Ranginang


Bahan:
-          2 léter béas ketan
-          2 séndok uyah
-          ½ séndok pécin
-          1 ons bawang bodas

Cara nyieuna:
-          Keueuman béas ketan sapeuting
-          Isikan sing beresih lalaunan (supaya teu bubuk)
-          Gigihan sing nepi ka timus
-          Geus timus terus tamplokeun kana dulang, terus banjur ku cai ngagolak satengah siwur
-          Terus galokeun jeung bawang bodas, uyah, katut pécin nu geus meunang ngaréndos
-          Asupkeun deui ka aseupan, gen kana sééng anu caina ngagolak
-          Antepkeun nepi ka asak
-          Geus asak blok tamplokeun kana nyiru
-          Citak buleud ipis-ipis dina nyiru
-          Poékeun nepi ka garing
-          Saenggeus garing ranginang siap digoréng
Catetan :      ranginang nu geus garing bias disimpen nepi ka mangbulan-bulan
Resep Liana:
Sangu

Tidak ada komentar:

Posting Komentar