Senin, 26 November 2012

Peuyeum Ketan


Bahan:
-          2 léter béas ketan hideung/ bodas
-          1 siki ragi
-          5 lambar daun suji atawa katuk
-          Daun cau keur bungkus
Cara nyieun:
-          Banyur béas ketan ku cai panas, antepkeun 5 menit.
-          Bersihan ku cai tiis nepi ka caina hérang
-          Angin-angin 5 menit supaya tuus
-          Seupan nepi ka ½ asak
-          Jait mun geus ½ asak
-          Bahékeun kana baskom
-          Banyur ku 2 gelas cai daun suji
-          Asupkeun deui kana aseupan, seupan nepi ka asak
-          Geus asak bahékeun kana nyiru sing rata, antepkeun nepi ka tiis
-          Geus tiis awuran kana ragi sing rata
-          Bungkus ku daun cau sagenduk-sagenduk, terus éntép dina jero boboko
-          Terus kekeb supaya teu asup hawa
-          Antepkeun dua poé nepi ka asak
Catetan :      mun teu dibungkus, bias ogé dikekeb dina kéler


Resep Liana:
Ranginang

Tidak ada komentar:

Posting Komentar