Senin, 26 November 2012

Jalabria


Bahan:
-          1 kilo tipung ketan
-          1 sirah kalapa
-          ½ kilo gula beureum
-          Cai samahina
-          Uyah
-          Minyak kalapa (keur ngagoréng)

Cara nyieuna:
-          Parud kalapa
-          Galokeun jeung tipung ketan
-          Uyahan samahina
-          Galokeun sing rata
-          Citak sing lalonyod
-          Goréng nepi ka asak (konéng semu coklat)
-          Terus jait, angin-angin supaya tuus
-          Kincakeun gula nepi ka rumamat
-          Anclomkeun ketan nu dituuskeun kana kinca
-          Galokeun supaya kinca rata ngabulen ketan (poma seuneuna ulah gedé teuing bisi tutung)
-          Geus pagalo rata terus jait
-          Teundeun hiji-hiji (supaya henteu padémpét) kana daun cau
-          Antepkeun nepi ka tuus
-          Geus tuus jalabria siap didahar

Resep Liana:
Ranginang

Tidak ada komentar:

Posting Komentar